Gott betyg åt Orbea Orca M20i av velo.se

Cykelsajten velo.se har provcyklat en Orbe Orca M20i - här är deras omdöme:

”Minitest: Orbea Orca M20i –
De ää schtabilt!

Vår eminenta cykeltestare Magnus har den senaste tiden trakterat en Orbea Orca M20 med Ultegra Di2. Han verkar nöjd efter att initialt varit lite tveksam (något som han inte lär erkänna) och läser man hans rader så förundras man över hur bra är egentligen Orca M20…?

”De ää schtabilt!  (Ett berömt uttryck från Tingsryds amerikanska hockeytränare)

Hur skapar man en cykel som är nästan allt på en gång utan att det känns som en kompromiss? Orbea har lyckats med just detta.

Efter min första runda på den här skönheten i mattsvart, grått och med röda detaljer så har jag svårt att få fram något spontant som känns typiskt för den här cykeln.

Efter lite funderingar så skulle jag vilja uttrycka det så här: Den levererar hela tiden, mer och mer och den känns bättre för varje runda jag kör.

Som inbiten motorcyklist får jag direkt associationer till de Ducatihojar jag har haft.

V-twinen varvar inte lika mycket som en radfyra, vridmomentet är jämnare och kraftigare, man behöver inte pressa motorn lika hårt. Det känns som det går långsammare men varvtiderna säger något annat. Jag har bättre stabilitet och kan hålla en högre fart i kurvorna. Med ett lugn. Och det känns bättre för varje varv.

Det är precis så den här hojen uppför sig”…

Läs vidare på velo.se:

http://www.velo.se/cykling/minitest-orbea-orca-m20-de-aa-schtabilt/